اخذ به شفعه
اخذ به شفعه یکی از مباحث حقوقی است که در این مطلب قصد داریم به زبان ساده و قابل فهم به نحوی که درک آن برای شما آسان باشد به توضیح آن خواهیم پرداخت. شاید عبارت اخذ به شفعه را شنیده باشید و برای شما این سوال پیش آمده باشید که اخذ به شفعه چیست و چه کاربردی دارد ؟ در ادامه مطلب به توضیح آن خواهیم پرداخت. با آکادمی حقوقی ایحمال همراه باشید.
اخذ به شفعه چیست
سوال مهمی که ذهن ما را به خودش مشغول کرده است این است که اخذ به شفعه چیست ؟ برای پاسخ به این سوال اجازه دهید در قالب یک مثال ساده به توضیح آن بپردازیم تا درک آن به آسان ترین نحو ممکن باشد. فرض کنید آقای الف و آقای ب در یک مال غیر منقول مانند زمین با یکدیگر به نحو مشاع در آن زمین شریک هستند.
حال آقای ب بدون اطلاع و خبر دادن به آقای آقای الف میره سهم خودش رو از اون زمین مشاع به شخصی دیگری متنقل می کند به عنوان مثال به شخصی می فروشد. حالا به نظر شما وقتی که شخص الف از این موضوع که شریکش سهمش رو به دیگری فروخته مطلع بشه چه حقوق و امتیاز هایی برای آقای الف بوجود میاد ؟
در پاسخ به سوال قوق باید خدمت شما عرض کنم که در این مواقع که یکی از شرکا سهم خودش رو از مال غیر منقول مشاع بفروش برساند بدون اطلاع به شریک دیگر ، حقی به اسم اخذ به شفعه برای آن شریک دیگر پدید می آید به نحوی که در مثال بالا آقای الف می تواند به خریدار مراجعه کنه و همان مقدار مبلغی که آقای ب به خریدار فروخته است آقای الف همان مبلغ را به خریدار بدهد و سهم آقای الف نیز که به خریدار فروخته شده بود توسط آقای ب تملک شود. که به این کار اخذ به شفعه گفته میشه !
به عنوان مثال آقای ب سهمش رو از زمین مشاع به خریدار فروخته حالا آقای الف که شریک آقای ب هست در همان زمین مشاع مطالع میشه از این موضوع و میره سراغ خریدار و بهش (N میلیون تومان) میده و آقای الف همون سهم فروخته شده توسط شریکش یعنی آقای ب رو از آن خود می کنه. به همین راحتی : )
شرایط اخذ به شفعه
خب یک آشنایی اجمالی نسبت به اخذ به شفعه پیدا کردید ولی باید بدانید که اخذ به شفعه دارای اوصاف و شرایط زیادی هست. که در ادامه مطلب به بررسی شرایط اخذ به شفعه خواهیم پرداخت تا بفهمیم برای اینکه اخذ به شفعه ایجاد شود نیاز به شرایطی دارد. با آکادمی حقوقی ایحمال همراه باشید.
برای اینکه حق اخذ به شفعه پدید آید برای شخصی باید موضوع اخذ به شفعه یک مال غیر منقول باشد مانند یک زمین بنابراین نمی توانیم برای اموال غیر منقول مانند دوچرخه ، ماشین و غیره اخذ به شفعه رو قائل باشیم.
حالا کم کم این مقاله رو بروزرسانی می کنیم. پس منتظر بمونید.
مطالب پیشنهادی آکادمی حقوقی ایحمال
- نفقه همسر چیست | نفقه به چه کسی تعلق می گیرد | دادخواست نفقه چگونه است
- با قوانین حقوقی مربوط به شارژ ساختمان ها آشنا شوید
- تامین خواسته در حقوق به چه معناست (تامین خواسته حقوقی و کیفری)
- تامین دلیل در حقوق به چه معناست و چه کاربردی دارد
- انواع مهریه کدامند و شرایط صحت مهریه
- واخواهی چیست و شرایط واخواهی
- تجدید نظرخواهی حقوقی چیست
- فرجام خواهی چیست
- فیلم و سریال حقوقی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته حقوق
- اقسام طلاق