مراحل اعزام به خدمت سربازی
در این مطلب مراحل اعزام به خدمت سربازی رو قصد داریم به زبان ساده به افرادی که قصد رفتن به خدمت سربازی رو دارن توضیح بدیم. سعی می کنیم توضیحات خودمون رو به زبان ساده بیان کنیم که برای همه قابل فهم باشه و گیج کننده نباشه. با آکادمی حقوقی ایحمال همراه باشید.
اگر شما هم در آستانه و یا قصد رفتن به خدمت مقدس سربازی رو دارید و درباره این موضوع اطلاعات کافی ندارید در این مقاله به زبان بسیار ساده و به صورت اجمالی به توضیح مراحل اعزام به خدمت سربازی رو توضیح میدیم و اینکه به نکات مربوط به اعزام به خدمت سربازی رو هم بررسی می کنیم.
مشمول خدمت وظیفه عمومی یا سربازی کیست
اجازه بدید قبل از شروع شما رو با یکسری اصطلاحات و مفاهیم در مورد سربازی آشنا کنیم چون می دونیم خیلی ها اصلا با یکسری از این اصطلاحات آشنایی ندارند و عدم آشنایی با این مفاهیم باعث سردرگمی ذهنی افراد میشه! پس بهتره از همین الان با این مفاهیم آشنا بشید.
خب سوال اینجاست که مشمول کیه و به چه کسی مشمول خدمت وظیفه عمومی میگن ؟ باید خدمت شما عرض کنم که طبق قانون مشمول کسی است که در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی قرار بگیره و در صورتی مشمول محسوب شدن (یعنی اگر هیچ گونه معافیتی اون فرد نداشته باشد) اون فرد باید به خدمت سربازی بره و برای آقایان از 18 سالگی شروع میشه. خب تا همین جا این موضوع رو بدونید تا در ادامه مطلب در موردش بیشتر بهش توضیح بدیم.
نحوه اعزام به خدمت سربازی
شاید سوال شما این باشد برای اعزام به خدمت سربازی باید چه مراحل و اقداماتی رو باید انجام بدید. خب در ادامه مطلب به توضیح این مراحل هم خواهیم پرداخت.
برای اعزام شدن به خدمت سربازی ابتدا باید به پلیس + 10 مراجعه کنید جهت دریافت دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی و همچنین تا پلیس + 10 اقدامات لازم برای اعزام شما به خدمت سربازی رو انجام بده. البته به این نکته توجه کنید که باید مدارک شناسایی تون (مثل کارت ملی و شناسنامه و …) رو هم حتما همراه خودتون ببرید.
همچنین به این نکته توجه کنید باید از آخرین محل تحصیل تون هم گواهی جهت معرفی شما به نظام وظیفه بگیرید مثلا اگر از دانشگاه فارغالتحصیل شدید باید از دانشگاه تون یک گواهی بگیرید و به پلیس + 10 تقدیم کنید.
وقتی رفتین پلیس + 10 فرمی به شما داده میشه و از شما در رابطه با خودتون یکسری اطلاعات میخواد که باید اون رو پر کنید سعی کنید اطلاعات خواسته شده رو با دقت پر کنید تا بعدا به مشکلی بر نخورید. بعد از اینکه همه این کار ها رو انجام دادید پلیس + 10 بهتون میگه باید برید گواهی مبنی بر واکسینه شدن و معاینه پزشکی بیارید.
خب پس شما باید برید و اقدامات لازم برای واکسیناسیون رو در مراکز بهداشتی مربوطه انجام بدید.خب پلیس + 10 بهتون یک گواهی میده تا برید واکسن هاتون رو بزنید و بعد از اینکه واکسن هاتون رو زدید براتون اون گواهی ها رو تایید میکنه همون مرکزی که رفتید واکسن زدین و بعد باید ببرید برای پلیس + 10. همچنین باید به پزشکی مربوطه مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی شما رو مورد بررسی قرار بده.
وقتی که همه این کار ها رو انجام دادید باید گواهی ها رو برای پلیس + 10 ببرید. وقتی رفتین پلیس + 10 اونجا بقیه کاراتون رو انجام میدن. و در انتها بعد از تمام شدن تمام مراحلی که نظام وظیفه و پلیس + 10 مقرر کرده به شما یک برگه میده که داخل اون برگه تاریخ اعزام شما نوشته شده در بین بعضی از افراد این برگه به نام برگه سبز مرسوم شده است و توی نگهداری اون برگه دقت کنید.
خب تا اینجا یکسری چیزا در رابطه با مراحل اعزام به خدمت سربازی رو فهمیدم. اما خب اجازه بدید چند نکته تکمیلی هم در این رابطه به شما بگیم تا بتونیم شما رو بهتر راهنمایی کنیم.
خب شاید این سوال در ذهن شما بوجود بیاد که بعد از انجام تمام مراحل مقرر شده از طرف نظام وظیفه من از کجا می تونم بفهمم در کدوم مرکز آموزشی افتادم ؟! خب در ادامه این مطلب به این موضوع نیز اشاره خواهیم کرد.
خب شما بعد از انجام تمام این مراحل باید منتظر و پیگیر باشید تا محل و آدرس جایی که قراره برای دوره آموزشی سربازی به آن اعزام شوید رو مطلع شوید و باید به پلیس + 10 مراجعه به همین منظور تا برگه ای جهت این امر به شما بدن و اطلاعات لازم در رابطه با زمان و تاریخ و آدرس اعزام رو که داخل اون نوشته شده رو با دقت مطالعه کنید و همچنین توی نگهداری این برگه هم دقت کافی رو داشته باشید. در بین بعضی از افراد ، اسم این برگه به برگ سفید مرسوم شده و بهش میگن!! البته براتون پیامک هم میاد و همچنین از طریق سامانه سخا هم می تونید پیگیری کنید. ولی حتما از پلیس + 10 پیگیری کنید.
شاید براتون سوال باشه سامانه سخا چیه و به چطوریه نحوه کار باهاش ؟ در این رابطه در یک مطلب دیگر نحوه کار با سامانه سخا رو توضیح خواهیم داد بنابراین هیچ جای نگرانی برای شما نباشه 🙂 فقط به این نکته توجه کنید که اگر کد سخا خودتون رو ندارید می تونید از پلیس + 10 کد سخا خودتون رو درخواست کنید.
اجازه بدید در انتهای این مطلب به صورت خلاصه وار و اجمالی اقداماتی که باید برای اعزام به خدمت سربازی انجام بدید رو به صورت موردی بگیم. چون بعضی ها اصلا حوصله خوندن یه متن طولانی رو ندارن 🙂
اول از همه باید برید پلیس + 10 برید برای دریافت دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی.
از پلیس + 10 با توجه به شرایط تحصیلی و فردی خودتون بپرسید چه مدارکی مورد نیاز است.
تکمیل و پر کردن فرم های مربوطه با دقت بسیار بالا.
مراجعه به پزشک برای معاینه و بررسی وضعیت جسمانی.
مراجعه به مراکز بهداشت برای واکسیناسیون مربوطه.
دریافت برگ سبز (گواهی ای مبنی بر آمادگی شما برای اعزام به خدمت)
دریافت برگ سفید (تاریخ، زمان و آدرس محل اعزام در آن نوشته شده است)
و انجام تمامی اقدامات مقرر شده از سوی نظام وظیفه توسط مشمول.
خب توی این مطلب سعی کردیم در رابطه با مراحل اعزام به خدمت سربازی با شما صحبت کنیم. اگر بازم در رابطه با این مطلب سوال و یا ابهامی در ذهن خودتون دارید می تونید توی بخش نظرات سوال های خودتون رو بپرسید.
No related posts.